Cultura corupta de politica la TSA Brasov

Preluata de pe: https://www.facebook.com/teatrul.sicaalexandrescubrasov
Preluata de pe: https://www.facebook.com/teatrul.sicaalexandrescubrasov

Dupa ce ca oricum in Brasov nu prea se misca nimic pe plan cultural, si nu pentru ca nu ar exista evenimente ori proiecte care sa fie depuse la Primarie pentru a fi sustinute financiar, acum si Teatrul Sica Alexandrescu este in criza.

Ieri, dupa protestul organizat sub #voceacurajului, am primit un comunicat de la una dintre actrite care semnala o mare neregula: cel care acum, la al treilea concurs pentru postul de manager a obtinut 9,21, in vara obtinuse 5,45. Ce s-a intamplat intre timp? Comisia.

Aparent, la ultimul concurs, 3 dintre membrii comisiei nu i-au adresat intrebari, ci au incercat sa ii convinga pe ceilalti membrii ca domnul Zarafescu ar fi persoana potrivita pentru acest post , incalcand astfel normele procedurale ale concursului. “Mai mult, atunci când un alt membru al comisiei a încercat să pună întrebări candidatului, au reacţionat punându-i pumnul în gură.
Acest lucru poate fi confirmat de către înregistrarea aşa zisului interviu, pe care Primaria are obligativitatea să o facă. Ea poate fi comparată cu înregistrarea unui concurs anterior la care candidatul Dan-Marius Zarafescu a participat şi a fost respins (în data de 26.05.2016) şi care va arăta diferenţele de corectitudine în ceea ce priveşte intenţiile şi acţiunile comisiei.” extras din comunicat

Pentru cei care nu stiti domnul Goga, fostul manager al Teatrului din Brasov si-a dat demisia pe motiv ca “Primăria Brașov închiria sala pentru șușe, fără să țină cont că erau repetiții sau că era program anunțat pentru spectactori. Se închiria sala unor privați pentru șușe pe sume derizorii, iar banii nu mergeau pentru dezvoltarea teatrului…

Mai trist decat atat, mi se pare atitudinea celorlalti angajati ai Teatrului. Imi pare rau ca nu exista un front comun in ceea ce priveste aceasta situatie. Chiar in articolul de ieri, afirmam ca exista speranta ca putem schimba ceva, insa este nevoie de unitate.

Dupa cum spunea atat de bine Dorin in articolul sau, si subscriu la punctul sau de vedere, nu am scris despre aceasta pentru a lua apararea cuiva ori pentru a scrie impotriva altcuiva, ci pentru a-i ajuta pe cei de la teatru sa se faca auziti.

Haideti asadar sa ii sustinem, sa le fim alaturi, si nu neaparat de dragul lor personal, ci pentru a sustine cultura, care in Brasov, dupa cum ziceam mai sus, e mai mult absenta.

Ii gasiti pe pagina de Facebook a Teatrului Sica Alexandrescu daca vreti sa le aratati ca ii sustineti si ca vreti sa ii ajutati.

Replică la manipularea făcută de unii membri ai sindicatului TSA

În orașul în care primarul este cercetat penal și prim…

Posted by Teatrul Sica Alexandrescu Brasov on Friday, September 30, 2016

Comments

comments

Leave a Reply